KÄRLEK TILL MATEN

Varje rätt på vår meny bär med sig historier från Italien – landet som är känt för sin konst, kultur och framför allt sin mat. Vår inspiration kommer från de små familjedrivna trattoriorna längs kullerstensgatorna i Rom, de färgglada marknaderna i Neapel och de soliga kuststäderna längs Amalfikusten. Vi har strävat efter att fånga den genuina smaken av Italien och förmedla den till våra gäster.

Vi tror på att använda de bästa råvarorna för att skapa våra rätter. Våra kockar är hängivna att använda färska och högkvalitativa ingredienser och vi samarbetar med lokala leverantörer för att säkerställa att varje rätt är en explosion av smaker. Det handlar om att låta råvarornas naturliga kvaliteter tala för sig själva och skapa rätter som är rena och autentiska.

Vår matkreation är en balans mellan kreativitet och tradition. Vi hedrar de klassiska italienska rätterna som ragù och ossobuco, samtidigt som vi införlivar moderna twistar och lokala influenser för att skapa något unikt och minnesvärt. Varje rätt är noggrant skapad för att vara en harmoni av smaker, texturer och färger.

Bakom Zinks mathantverk står köksmästare Rozario med sitt team.

SMAKUPPLEVELSER I VARJE GLAS

I baren på Zink skakas cocktails med kärlek och passion. Barteamet tolkar smaker på sitt eget vis och använder sig gärna av färska frukter, örter och nypressade juicer i drinkarna. Det poppas förstås också en och annan bubbelflaska, mustiga rödviner korkas upp och inte alltför sällan serveras en kall lager eller en god alkoholfri drink. 

Här är det härligt stimmigt, ganska ofta övergår en AW till middag och en snabb drink i baren slutar gärna med en drinkkväll. För det ska ärligt sägas: det är lätt att bli kvar en stund.

KONTAKT

Zink – Italian Cuisine
Grev Turegatan 20